2020 La Sorte Valpolicella Ripasso
Om vinen
En klassisk Ripasso med en fin mørk farve og en elegant bouquet af moden frugt med nuancer af solbær, sveskeblomme og mokka. Uligt mange Ripasso-vine er smagen slet ikke tung eller alkoholisk, men snarere frugtdreven og ret elegant. Eftersmagens fylde og varme vil glæde alle Ripasso-fans. Ripasso betyder ”at lade passere over igen”. Når der står Ripasso på en Valpolicella-etiket, betyder det at vinen efter første gæring er overført til et fad med rester (den såkaldte bærm) fra produktionen af Recioto eller Amarone. Disse to vintyper fremstilles på tørrede, sukkerholdige druer, og presseresterne kick-starter en ekstra gæring i Valpolicella-vinen, som dermed bliver rigere og får lidt mere sødme og/eller alkohol.
Cantina di Negrar betragter sig selv som opfinderen af Amarone. I 1936 skete der en fejl, der viste sig at være held i uheld. Efter at kældermesteren havde glemt et fad med Recioto, opstod en af verdens mest kendte vine. Cantina Negrars vinmarker ligger i den originale Valpolicella Classico zone, og vinen dyrkes efter bæredygtige principper. Kooperativet er blevet kåret som Italiens bedste kooperativ flere år i træk af Weinwirthschaft.
73,00 DKK
pr. fl. v/1